KÖKETS BETYDELSE I FÖRSKOLAN

Vår idrottsförskola vill inte bara ta fasta på hur viktig den fysiska aktiviteten är utan vi anser även att bra matvanor är ett av flera måsten, för att vi ska uppnå en sund livs vana.

I vår förskola stävar vi efter att barnen utvecklar förståelse för vikten av att värna om en god hälsa och välbefinnande samt att vi ska öka andelen ekologiska livsmedel.

Så gör vi för att barnen ska få möjlighet att utveckla en förståelse för hur våra matvanor påverkar vår hälsa och välbefinnande:

På vår förskola får vi mat som är hemlagat helt från grunden,

vi bjuder på ekologiska mjölkprodukter och frukt/grönt.

Vi får färskt bakat bröd 1-2 gånger i veckan.

Till varje måltid får barnen grönsaker innan maten, för att uppmuntra barnen till att äta mer grönt,

pedagogerna ökar barnens medvetenhet om matens betydelse för hälsan och välbefinnandet.

Till maten får barnen alltid tre varma och tre kalla grönsaker serverade.

Varje vecka får barnen i respektive grupp välja fram en maträtt som vi serverar på tisdagarna veckan därpå,

vi kallar maträtten för ”barnens val”.

Vi följer kommunens riktlinjer för mat och hälsa,

vi serverar kyckling/kött/fisk/vegetariskt en gång i veckan,

den 5de dagen bjuder vi på lite roligare maträtter.

När något barn fyller år på förskolan får de önska sin favorit maträtt som serveras på deras födelsedag,

infaller barnents födelsedag på en helgdag tar vi deras maträtt nästkommande vardag.

VI SERVERAR:

07:30                Frukost